51 vizualizări 14 ian 2011

Legea Mitei, care înăspreşte lupta pentru combaterea corupţiei şi care va intra în luna aprilie în vigoare în Marea Britanie, îngrijorează echipele de Formula 1 cu sediul în Reagatul Unit cu privire la impactul pe care îl va avea asupra potenţialilor sponsori, informează publicaţia Evening Standard.

Ministrul Justiţiei, Kenneth Clarke, fan al Formulei 1, avertizează că că noua lege, care prevede pedepse de până la 10 ani de închisoare, poate îndepărta sponsorii ce foloseau în scopuri de marketing cadourile sub forma de bilete şi pachete de ospitalitate la cursele din Marele Circ.

Cel puţin trei team-uri au anunţat că studiază impactul noii legi asupra industriei curselor de automobilism, care aduce economiei britanice un venit estimat la 4 miliarde de lire sterline.

Sursa citată susţine că se creează două infracţiuni de dare de mită, una privind coruperea unui oficial public străin şi alta privind eşcul unei companii de a împiedica mituirea în numele său.

Jeremy Courtenay-Stamp, avocatul Team Lotus, a declarat că biletele la curse şi pachetele turistice - unele dintre principalele atracţii pentru potenţialii sponsori - ar putea fi considerate mită.

"Sponsorii ar putea să se simtă ameninţaţi de ceea ce fac ei în acest domeniu şi să renunţe la a mai lua oameni la curse deoarece este este considerat inadecvat. Asta va însemna că marile companii vor intra în acest tip de acorduri cu o mai mare precauţie, ceea ce va afecta echipele cu sponsori din Marea Britanie", a spus avocatul.

Acest avertisment este ultimul al ministrului Justiţiei, Kenneth Clarke, cu privire la legea care a trecut în ultimele zile ale guvernării laburiste şi care va deveni aplicabilă din luna aprilie. Ministerul de Justiţie a fost somat să clarifice în ce condiţii invitarea unor clienţi la evenimente sportive ar putea intra sub incidenţa Legii Mitei.

Clarke însuşi a beneficiat de un sejur de trei nopţi la Singapore Grand Prix împreună cu fiul său, în septembrie 2008, pachetul turistic fiindu-i oferit de British America Tobacco, companie la care a fost director în trecut. Totodată, DaimlerChrysler a plătit pentru el şi soţia lui călătorii la Moscova şi Beijing, unde a participat la nişte reuniuni internaţionale.

Adrian Petculescu, adi.petculescu@mediafax.ro

Citește și: