Izabela Cutieru
Mediafax
556 vizualizări 27 mar 2019

Acţiunea face parte dintr-un plan de restructurare care va determina compania rusă Sollers să îşi asume controlul asupra afacerii, care este în prezent condusă de producătorul auto din SUA, au declarat cele două companii miercuri.

Surse din industrie au declarat că Ford intenţiona să închidă fabricile ruseşti, în urma unui proces de revizuire a operaţiunilor din regiunile neprofitabile. Producătorul american a afirmat că aceste restructurări ar duce la „pierderi semnificative” de locuri de muncă, fără a oferi mai multe detalii.

În urma restructurării, Ford Sollers se va concentra pe vehiculele comerciale, iar producţia de autoturisme este programată să înceteze până la sfârşitul lunii iunie.

„Noua structură a Ford Sollers susţine strategia globală Ford, pentru extinderea poziţiei de lider pe piaţa vehiculelor comerciale şi pentru dezvoltarea afacerii în Europa, inclusiv pe segmentele de piaţă care oferă o rentabilitate mai mare a capitalului investit”, a declarat Steven Armstrong, preşedintele Ford Europe.

Ford a fost primul producător internaţional care a intrat pe piaţa de vehicule din Rusia, deschizând o fabrică în St Petersburg, în 2002. În 2011, a format un parteneriat cu Sollers, în urma căruia fiecare deţine o participaţie de 50%, însă Ford a controlat afacerea odată cu achiziţionarea unor acţiuni preferenţiale.

Se estimează că, în acest an, vânzările de maşini noi în Rusia vor creşte cu 3,6%, marcând o reducere faţă de anul trecut.

„Piaţa rusească de autoturisme a fost supusă unei presiuni semnificative în ultimii ani, înregistrând o revenire mai lentă decât se aştepta, precum şi o trecere către segmente mai mici de vehicule”, au declarat reprezentanţii Ford.

Citește și: