922 vizualizări 2 feb 2018

Prinţesa Eugenie - fiica prinţului Andrew şi a lui Sarah, ducesă de York - şi Jack Brooksbank au o relaţie de şase ani şi s-au logodit într-o vacanţă în Nicaragua, la începutul lunii ianuarie.

Informaţia despre logodnă a fost confirmată de casa regală pe 22 ianuarie.

Căsătoria va fi oficiată la aceeaşi capelă St. George de la castelul Windsor unde, pe 19 mai, prinţul Harry, vărul lui Eugenie, se va căsători cu actriţa americană Meghan Markle.

Prinţesa Eugenie l-a cunoscut pe logodnicul ei într-o vacanţă petrecută la schi în Verbier, Elveţia. Relaţia a rezistat şi la distanţă, atunci când prinţesa Eugenie, în vârstă de 27 de ani, s-a mutat la New York pentru a lucra ca director asociat la casa de licitaţii online Hauser & Wirth.

Eugenie s-a mutat recent într-un apartament de trei camere de lângă palatul Kensington, unde este vecină cu verii ei prinţii Harry şi William.

Jack Brooksbank, managerul clubului Mahiki din Mayfair, Londra, este foarte apropiat de părinţii prinţesei Eugenie - care au divorţat în 1996 -, aceştia declarându-se încântaţi de logodnă, şi a fost deja prezentat reginei Elizabeth.

Prinţesa Eugenie Victoria Helena de York, născută pe 23 martie 1990, este mezina prinţului Andrew, al treilea copil al reginei Elizabeth şi al prinţului Philip şi al şaselea în ordinea succesiunii la tron.

Eugenie este a opta în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Deşi nu trebuie să ceară consimţământul reginei pentru a se căsători - doar primii şase succesori la tronul Marii Britanii trebuie să respecte regula, altfel pierd acest drept -, apropiaţi ai familiei regale spun că prinţesa Eugenie a făcut acest lucru, în semn de respect şi pentru că este foarte apropiată de bunica sa.

Citește și: