Mihai Draghici - Mediafax
618 vizualizări 30 nov 2017

Insurgenţii huthi din Yemen susţin că racheta a atins o ţintă din Arabia Saudită. "Confirmăm lansarea cu succes a unei rachete care a atins o ţintă militară în Arabia Saudită", au transmis rebelii într-un comunicat difuzat de postul tv Al-Masira.

În schimb, Forţele Aeriene saudite susţin că racheta a fost interceptată în zona Khamis Mushait, situată în provincia Asir.

Pe 4 noiembrie, insurgenţii huthi au lansat o rachetă spre Aeroportul din Riyad, capitala Arabiei Saudite, dar proiectilul a fost interceptat.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensficat activităţile în Yemen.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

Citește și: