Mihai SCHIAU
6972 vizualizări 29 feb 2012

O româncă stabilită în SUA a murit după ce a căzut în Marele Canion, anunţă azfamily.com.

Ioana Hociota (24 de ani), o alpinistă experimentată, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de 90 de metri, în timp ce se afla alături de o prietenă într-o expediţie în Marele Canion.

Soţul ei, un cetăţean american cu care se căsătorise de mai puţin de un an, a aflat de tragedie în momentul în care s-a dus să le ia pe Ioana şi prietena ei din expediţie. „A fost o femeie pe care am admirat-o cu toţii. Sunt atât de mândru de ea”, a declarat Andrew Holycross.

Bărbatul spune că Ioana a realizat mai multe în 24 de ani decât alţii într-o viaţă întreagă. „Unii poate ar crede că o femeie frumoasă, de 24 de ani, nu are ce căuta pe munte. Dar nu era cazul la ea. A făcut mai multe expediţii în Marele Canion, în care a parcurs în total 1.400 de kilometri. Voia să devină cea mai tânără persoană care să-l străbată de la un capăt la altul”, a spus Holycross, printre lacrimi.

AZFamily.com spune că Ioana era obişnuită cu accidentele pe munte, prezentând mai multe fotografii cu româncă bandajată sau cu vânătăi, dar nu avusese niciun accident grav înainte.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost ridicat cu elicopterul şi transportat pentru autopsie în Coconino (Arizona).

Marele Canion este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din lume, cu cinci milioane de turişti pe an. Din 1870 încoace, peste 600 de persoane au murit în Marele Canion.

Citește și: