Marinela Sarbu
1918 vizualizări 25 apr 2019

Ilham Ahmed Ibrahim, unul dintre cei doi fii ai lui Mohamed Ibrahim, un om de afaceri din domeniul exportului de condimente, care s-a aruncat în aer în timpul atentatelor de duminică din Sri Lanka, a detonat o bombă în interiorul hotelului Cinnamon Grand din Colombo, a declarat Sudarshana Gunawardana.

„Atacatorul sinucigaş de la hotelul Cinnamon Grand a fost cel care a fost eliberat anterior”, a afirmat acesta.

Ilham Ahmed Ibrahim şi fratele său Imsath Ahmed Ibrahim a fost identificat ca fiind unul dintre cei doi atacatori sinucigaşi vinivaţi de comiterea atacurilor teroriste din duminica paştelui catolic, care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa şi care s-au soldat cu moartea a cel puţin 359 de oameni.

Poliţia a confirmat pentru CNN că l-au reţinut pe tatăl celor doi, Mohamed Yusuf Ibrahim, un cunoscut om de afaceri, care este suspectat de complicitate şi tăinuire.

Reţeaua extremistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic.

Foto: Hepta

Citește și: