Cristina ANDREI
566 vizualizări 12 aug 2016

Înaltul prelat s-a aşezat joi la masă cu cei 21 de refugiaţi cărora le-a oferit adăpost în ultimele luni, toţi fiind invitaţi la reşedinţa papală din Santa Marta. Înaintea prânzului, Papa Francisc i-a salutat personal pe fiecare în parte, a ţinut să schimbe câteva vorbe cu invitaţii şi i-a mângâiat părinteşte pe creştet pe copii.

Suveranul Pontif le-a vorbit tuturor despre posibilitatea începerii unei noi vieţi în Italia, departe de ameninţarea războiului, şi a petrecut timp cu fiecare în parte, în special cu cei mici. Copiii au primit de la Papa Francisc şi daruri, jucării şi cărţi, iar aceştia, la rândul lor, i-au oferit o colecţie de desene realizate chiar de ei.

În luna aprilie, Papa Francisc a mers într-o vizită la tabăra de refugiaţi din Lesbos, iar la întoarcere a luat cu avionul său 12 imigranţi care se adăpostiseră acolo. Mai târziu, în iunie, alte nouă persoane au fost aduse în Italia de înaltul prelat, toţi cei 21 de imigranţi fiind poftiţi acum la prânz la reşedinţa pontificală.

 

Citește și: