Mediafax
413 vizualizări 13 iun 2016

"Se pare că autorul atacului s-a inspirat din diverse surse de informaţii cu caracter extremist răspândite în mediile online", a declarat Obama, citat de ziarul The Washington Post.

"Este vorba de un caz de extremism de tip intern. Nu există dovezi clare că autorul atacului ar fi avut conexiuni în străintate", a adăugat preşedintele SUA.

"Se pare că în ultimul moment autorul a anunţat loialitate reţelei teroriste Stat Islamic. Dar nu există dovezi că atacul ar fi fost coordonat de Stat Islamic; nu există dovezi privind vreun complot mai amplu", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Omar Mateen, în vârstă de 29 de ani, a împuşcat mortal 49 de persoane, într-un club gay din Florida. Bărbatul a murit în schimbul de focuri cu poliţia.

Conform familiei atacatorului, bărbatul era nemulţumit de legalizarea căsătoriilor gay. În contextul în care autorităţile încearcă să găsească legături ale atacatorului cu reţeaua teroristă Stat Islamic, tatăl acestuia, Mir Siddique, a explicat că fiul său nu suporta să vadă gesturi intime ale unor homosexuali în spaţii publice.

Citește și: