Gandul.info
Marian Avram
825 vizualizări 4 oct 2017

„Mai devreme sau mai târziu va fi nevoie de o protejare eficientă a graniţei estice a României. În caz contrar, România va fi copleşită de imigranţi, iar noi vom fi nevoiţi să construim un gard la graniţa cu România. În mod cert vrem să evităm acest lucru şi vom ajuta cu plăcere România să-şi protejeze graniţa de est”, a precizat premierul Ungariei.

Viktor Orban a adăugat că România şi Ungaria pot avea „o cooperare de succes” în anii următori, adăugând că se aşteaptă ca Europa Centrală să traverseze cele mai bune decenii din istorie.

„Ţine de România să decidă dacă se va alătura poveştii de succes a Europei Centrale, cooperând cu Ungaria şi implicându-se în proiecte economice comune şi stablind obiective comune cu statele din regiune. Putem găsi o formulă de cooperare a grupului de la Vişegrad plus România, care să contribuie la creşterea nivelului de trai, la creşterea securităţii şi la perspective mai bune pentru români. O sa ţinem această uşă deschisă. (…) Sperăm să avem o cooperare economică cu România benefică pentru ambele părţi”, a precizat Orban.

Viktor Orban a adăugat că are „o relaţie personală promiţătoare” cu Liviu Dragnea, preşedintele partidului de guvernământ din România.

Întrebat de centenarul României din 2018, Orban a afirmat că „românii merită respect din partea ungarilor şi viceversa”.

„Trebuie să supravieţuim în 2018, ambele comunităţi trecând printr-o perioadă complicate din punct de vedere emotional”, a mai spus Orban.

Citește și: