Ionela SAMOILĂ
2647 vizualizări 5 oct 2012

Un înalt oficial iranian a declarat că, dacă i s-ar da un motiv să atace, Teheranul ar putea distruge Israelul în doar 24 de ori, scrie The Jerusalem Post, citat de CBS.

Hojjat al-Eslam Ali Shirazi, reprezentantul gărzii ayatollahului Ali Khamenei, a spus că ţara sa “nu are nevoie de mai mult de 24 de ore şi un pretext” pentru a ataca statul evreu.

“Dacă acest lucru se va întâmpla, nu va fi un război lung, dar va aduce beneficii întregii lumi musulmane. Avem experienţă în conducerea unui război de uzură, luptă căreia Israelul nu i-ar putea face faţă”, a declarat Shirazi.

Shirazi consideră că israelienii sunt naivi dacă îşi imaginează că vor putea opri dezvoltarea nucleară a Iranului printr-un atac asupra acestei ţări.

După ce oficialii israelieni, printre care şi premierul Benjamin Netanyahu, au ameninţat că vor ataca Iranul dacă acesta continuă să lucreze la dezvoltarea instalaţiilor nucleare, tot mai mulţi oficiali de la Teheran au ameninţat, la rândul lor, că vor ataca Israelul.

Declaraţiile lui Hojjat al-Eslam Ali Shirazi vin în contextul a luni întregi de mesaje belicoase din ambele ţări, pe fondul unor tensiuni crescânde între Iran şi Israel.

Zilele trecute, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a sugerat că Netanyahu ar fi “înapoiat” . “Oricine vorbeşte despre război este un înapoiat”, a spus Ahmadinejad, potrivit Associated Press.

Citește și: