2987 vizualizări 23 sep 2012

Un oficial iranian a declarat că războiul dintre ţara lui şi Israel o să înceapă "în cele din urmă", chiar dacă încă nu se ştie când şi unde va avea loc, scrie Ynetnews. "Israelul urmăreşte să înceapă un război cu noi, dar încă nu ne este clar de unde va porni. În prezent, ei văd acest război ca singura modalitate de confruntare", a spus generalul Mohammad Ali Jafari.

Cu toate acestea, Jafari s-a arătat încrezător că islamul va câştiga în confruntarea cu populaţia evreiască.

"Dacă evreii vor începe războiul, acest lucru îi va face să se distrugă singuri. Chiar şi aşa, noi facem tot ce e posibil pentru a ne întări, pentru a putea să ne apărăm pe noi şi pe ţările care au nevoie de ajutorul nostru în cazul unui atac", a mai spus generalul iranian.

În condiţiile în care războiul va izbucni cu adevărat între cele două ţări, Mohammad Ali Jafari a adăugat că Iranul va renunţa la Tratatul de Neproliferare Nucleară.

Israelul a ameninţat de mai multe ori că va ataca instalaţiile nucleare iraniene, dacă eforturile diplomatice nu vor reuşi să convingă Teheranul să pună capăt controversatelor activităţi sale nucleare.

Citește și: