Bianca Pavaluca
358 vizualizări 17 mai 2019

„Dacă discuţiile nu au un rezultat, din punctul meu de vedere, rămâne o singură concluzie. Sunt două modalităţi de a ieşi din criza Brexit: Parlamentul aprobă Acordul sau ne întoarcem la cetăţeni”, a declarat Benn, liderul comitetului parlamentar pentru Brexit.

„Consider că acest lucru aduce mai aproape scenariul organizării unui referendum confirmator, deşi nu există încă o majoritate în Parlament în acest sens”, a adăugat oficialul laburist, într-un interviu acordat BBC Radio.

Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar acest lucru a fost amânat până în data de 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May şi liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

În urma amânării termenului limită pentru Brexit, prim-ministrul Theresa May a lansat o serie de negocieri cu Partidul Laburist, menite să rezolve impasul în care se află Brexit. Negocierile se apropie de final, fără a avea însă un rezultat, după aproape şase săptămâni.

 

Citește și: