2090 vizualizări 1 nov 2017

Pentru o perioadă nelimitată de timp, autărotăţile din ţinutul Hertfordshire plănuiesc să interzică accesul la operaţii de rutină sau care nu reprezintă urgenţe şi susţinute de Sterviciul Naţional de Sănătate (NHS) până când oamenii nu îşi vor îmbunătăţi starea de sănătate, specificând faptul că „circumstanţele clinice excepţionale vor fi luate în considerare caz cu caz”. 

Hertfordshire are o populaţie de peste 1,1 milioane de locuitori. 

Timpul pentru îmbunătăţirea stării de sănătate este stabilit la nouă luni, în special în cazul persoanelor obeze. Cele cu un indice de masă corporală de peste 40 trebuie să reducă acest indice cu 15% în perioada stabilită, iar celor cu indicele de peste 30 le este dată o limită de 10%. 

Targetul pentru fumători este de opt luni sau mai mult fără nicio ţigară. Pentru a verifica dacă spun adevărul, aceştia vor fi supuşi unui test de respiraţie. 

Acestei noi politici care se vrea implementată în regiune i se opune Colegiul Regal al Chirurgilor din Marea Britanie. Membrii acestuia admit că cea mai controversată parte a acestei idei este aceea că interdicţia efectuării intervenţiei chirurgicale este pe o perioadă nedeterminată. 

Alte astfel de autorităţi din Marea Britanie au implementat politici similare, însă pacienţii care nu reuşeau să piardă kilograme sau să se lasă de fumat, primeau dreptul de a fi operaţi. 

Autorităţile sanitare din Hertfordshire susţin că această regulă care îi forţează pe oamenii cu probleme să îşi rezolve o parte din problemă înainte de operaţie conduce la reducerea timpului petrecut în spital pentru recuperare, ajutând atâ pacientul, cât şi bugetul serviciului de sănătate. 

Citește și: