Marinela Sarbu
182 vizualizări 24 mar 2019

Echipajele de salvare au evacuat 479 de persoane de pe navă cu ajutorul elicopterelor. Douăzeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma rănilor suferite fiind trataţi în mai multe unităţi medicale din Norvegia.

Nava de croazieră Viking Sky, cu 1.373 de pasageri şi echipaj la bord, a trimis sâmbătă un semnal S.O.S, în timp ce acesta se îndrepta din Marea Norvegiei câtre ţărm.

Navele de croazieră Viking Sky, care a reuşit să repornească trei din cele patru motoare duminică dimineaţă, călătoresc spre portul norvegian Molde însoţite de două nave de aprovizionare şi un vas de asistenţă cu remorcher. Mai sunt 436 de oaspeţi şi 458 membri ai echipajului care au rămas încă pe navă.

Premierul norvegian Erna Solberg a mulţumit echipelor de salvare şi voluntarilor care au ajutat să răspundă la ceea ce ea a numit o "zi dramatică" pentru pasagerii de la bordul navei de croazieră Viking Sky.

„A fost o zi dramatică pentru pasagerii şi personalul de salvare de pe  #VikingSky din #Hustadvika. Vă mulţumim salvatorilor talentaţi, voluntarilor şi tuturor care au făcut un efort nepreţuit în condiţii grele”, a declarat Soldberg pe Twitter.

Întinderea de apă cunoscută sub numele de Hustadvika şi zonele înconjurătoare sunt „renumite” pentru vremea rea şi apele puţin adânci în care se găsesc recife.

Compania Viking Cruises, care deţine nava, a anunţat sâmbătă că siguranţa pasagerilor a fost prioritatea sa principală.

 

Citește și: