Alexandra Mortu
421 vizualizări 21 mar 2019

Samira, o locuitoare a faimosului oraş Marseille, este îngrijorată de condiţiile în care a a juns apartamentul ei, declarând, în timp ce trece cu mâna peste pereţii foarte crăpaţi, „Sunt îngrijorată că apartamentul meu se transformă încet într-o peşteră.”

Starea în care se află unele clădiri este deplorabilă. Conforma publicaţiei The Guardian, unele crăpături în pereţi sunt atât de adânci, încât lumina soarelui se poate vedea prin ele. Unul dintre locatari chiar îşi avertizează fiul să aibă grijă pe unde merge, deoarece podelele sunt foarte şubrede, îngrijorat fiind să nu se prăbuşească. 

Locatara Samira este atât de speriată de ceea ce se întâmplă cu propria-i casă încât spune că „Trebuie să iau somnifere în fiecare seară, sunt atât de speriată că tavanul va cădea peste mine, încât nu pot închide ochii.”

Marseille, al doilea cel mai mare oraş al Franţei, trece prin una dintre mai mari crize în privinţa clădirilor istorice. Suferinţa şi furia au împânzit oraşul în noiembrie, anul trecut, când două clădiri din apropierea portului s-au prăbuşit şi opt oameni au murit. Şi acum locuitorii oraşului trăiesc cu spaima că oricând se poate întâmpla ceva la fel de catastrofal sau poate chiar mai rău. 

 

Citește și: