Gandul.info
Andrei Ionascu
1179 vizualizări 3 oct 2017

Eric Paddock le-a spus reporterilor că fratele său "nu are nimic de-a face cu nicio organizaţie politică, nicio organizaţie religioasă, nici cu supremaţiştii albi, cu nimic, din ce ştiu".

Eric Paddock a mai precizat că nu a mai vorbit cu fratele său în ultimele şase luni, iar ultimul schimb de mesaje pe telefon cu Stephen a fost după uraganul Irma. Stephen Paddock a fost descris ca un multimilionar liniştit, cu afaceri şi proprietăţi şi care era pasionat de jocuri de noroc.

"Nicio afiliere, nicio religie, nicio politică. Niciodata nu i-a păsat de chestiile astea. E un tip care avea bani. Pleca în croaziere şi paria. Îmi amintesc că am primit o fotografie în care îmi arăta că a câştigat 40.000 de dolari la un automat pentru jocuri de noroc. Avea o avere substanţială. Îmi spunea când câştiga. Se plângea când pierdea. Nu mi-a spus niciodată că a pierdut 4 milioane de dolari sau ceva de genul ăsta. Cred că mi-ar fi spus acest lucru", a spus Eric Paddock.

Eric Paddock ştia că fratele său avea câteva arme pe care le păstra într-un seif, în scop de autoapărare, dar nu avea informaţii că deţinea arme automate.

"Nu a folosit niciodată o armă, nu are niciun sens. Nu e nimic de ascuns pentru că nu a existat niciodată nimic, niciun indiciu. Stephen nu era deloc avid după arme. Faptul că a avut astfel de arme este pur şi simplu ... de unde naibii a făcut rost de arme automate? Noi, familia, nu am ştiut absolut nimic, suntem înmărmuriţi şi oripilaţi. (Stephen) era doar un tip. S-a întâmplat ceva, cred a cedat cumva", a precizat fratele bărbatului suspectat de comiterea atacului din Las Vegas.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea atacului ce a avut loc luni în Las Vegas, în timp ce FBI susţine că atacul armat nu are legătură cu terorismul internaţional.

Anchetatorii americani au descoperit 18 arme de foc, explozibil şi muniţie în locuinţa lui Stephen Craig Paddock. În plus, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecţiona dispozitive explozive, au fost găsite în maşina bărbatului suspectat de comiterea atacului armat.

Citește și: