Marinela Sarbu
932 vizualizări 6 feb 2019

Femeia a spus că Arias a atacat-o la domiciliul său din capitala costaricană, San Jose, în 2014, potrivit The New York Times şi presei locale.

"În mod categoric, resping acuzaţiile împotriva mea. Nu am tratat cu lipsă de respect niciodată dorinţele niciunei femei", a transmis Arias într-un comunicat prin intermediul avocatului său.

Arias, în vârstă de 78 de ani, a fost de două ori preşedinte al Costa Rica, între 1986-90 şi apoi 2006-10. A câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1987.

Ministerul Public a confirmat că femeia a prezentat o plângere luni după-amiază, dar nu a oferit detalii suplimentare. New York Times a transmis că i s-a oferit o copie a reclamaţiei de către acuzator, care a fost depusă la procuratura federali.

 

Óscar Rafael de Jesús Arias Sánchez (n. 13 septembrie 1940, Heredia, Costa Rica) este fostul preşedinte al Republicii Costa Rica şi primul laureat al premiului Nobel din istorie care a fost nominalizat în timp ce era preşedintele unui stat.

Arias Sánchez fost preşedinte în perioada 1986 - 1990 şi a fost reales după o strânsă luptă electorală la alegerile din 2006.

În 1987 i-a fost acordat premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a încheia revoltele civile din America Centrală.

Óscar Rafael de Jesús Arias Sánchez este jurist de profesie şi a primit un mare număr de doctorate onorifice de la diferite universităţi din lume, inclusiv de la Universitatea Harvard.

 

foto: Wikipedia

Citește și: