Gandul.info
Mircea Olteanu
352 vizualizări 25 dec 2017

Apelul pontifului vine după ce decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a exacerbat tensiunile în regiune.

"Să ne rugăm ca dorinţa de reluare a dialogului să prevaleze şi să se ajungă, în cele din urmă, la o soluţie negociată care să permită coexistenţa paşnică a două state în frontiere mutual agreat şi recunoscute internaţional", a declarat liderul catolic, făcând referire la conflictul între Israel şi palestinieni.

"Îl vedem pe Iisus în copii din Orientul Mijlociu care continuă să sufere din cauza intensificării tensiunile între israelieni şi palestinieni", a completat Papa Francis în mesajul rostit de la Bazilicii Sfântul Petru în prezenţa a zeci de mii de persoane.

Este pentru a doua oară când Papa Francis vorbeşte despre situaţia privind Ierusalimul după decizia controversată a preşedintelui Trump din data de 6 decembrie. La acel moment, liderul catolic a pledat pentru respectarea "statu-quoului" oraşului disputat pentru a nu isca noi tensiuni în regiune, ce ar putea degenera în conflicte armate ample.

Citește și: