Mihai SCHIAU
5376 vizualizări 26 mai 2011

Papa Benedict al XVI-lea a închis o mănăstire din Roma, a cărei "atracţie principală" era o stripteuză transformată în călugăriţă, scrie Daily Mail.

Oficialii de la Vatican au demarat o anchetă, după ce mai mulţi credincioşi s-au plâns că maicile dansau în jurul altarului, în timpul slujbelor. Printre acestea se numără şi sora Anna Nobili (38 de ani), care a devenit o senzaţie a internetului, după ce pe YouTube au fost postate mai multe imagini cu ea dansând lasciv, cu o cruce în mână.

"Decizia să investigăm mănăstirea a venit după ce am fost informaţi ce se întâmplă acolo. Să nu uităm că vorbim de un altar sfânt, care adăposteşte rămăşiţe de la locul morţii lui Hristos", a precizat o sursă de la Vatican.

Captură din videoclip

Nu este pentru prima dată când lăcaşul de cult în cauză, Bazilica Sfintei Cruci din Roma, este în centrul unei controverse. Acum doi ani, părintele Simone Fioraso a fost înlăturat, după ce au apărut zvonuri că ar fi homosexual.

Părintele Ciro Benedetti, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a confirmat că mănăstirea a fost închisă. "Abuzurile de ordin liturgic care s-au petrecut nu sunt în conformitate cu religiozitatea", a explicat Benedetti.

Bazilica este una dintre cele şapte biserici din Roma faimoase pentru pelegrinii care le vizitează. Lăcaşul de cult, construit în anul 325 î.e.n., adăposteşte rămăşiţe din ceea ce se bănuieşte că ar fi crucea pe care a fost răstignit Hristos.

Citește și: