Andrei Luca POPESCU
939 vizualizări 17 mar 2013

Papa Francisc ţine prima sa slujbă la Vatican, Angelus, de la fereastra apartamentului papal care dă în Piaţa Sfântul Petru, unde s-au adunat zeci de mii de oameni pentru a asculta. Duminică dimineaţă, Papa a oficiat o mesă în cadru restrâns, la Biserica Sfânta Ana, pentru câteva sute de rezidenţi ai Vaticanului, în calitate de simplu preot.

Papa Francisc I a făcut un gest rar pentru un lider al Bisericii Catolice. Dimineaţă, el a ieşit la poarta bisericii Sfânta Ana, unde i-a întâmpinat pe credincioşi, strângându-le mâinile, dându-le binecuvântări şi chiar pupându-se pe obraji cu mulţi dintre ei.

La mesa de dimineaţă, Papa a amintit povestea biblică a mulţimii care a vrut să lapideze o femeie care păcătuise prin adulter. Isus le-a spus oamenilor "cel fără de păcat dintre voi să arunce primul piatra".

"Cred că şi noi suntem uneori ca acei oameni, care pe de o parte vor să îl asculte pe Isus, dar pe cealaltă parte ne place să aruncăm cu pietre în ceilalţi şi să îi condamnăm. Mesajul lui Isus este acesta: milă. Spun cu toată umilinţa că acesta este cel mai puternic mesaj al Domnului: mila", a spus Papa Francisc, la slujba de dimineaţă.

Citește și: