20258 vizualizări 2 nov 2016

Susţinând o conferinţă de presă la bordul avionului cu care se întorcea la Roma, după o vizită în Suedia, Suveranul Pontif a fost întrebat de o jurnalistă suedeză dacă Biserica Catolică le va permite vreodată femeilor să devină preoţi, subliniind faptul că Papa a fost primit în ţara nordică de şefa Bisericii Luterane, care este o femeie.

”Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea a avut o ultimă menţiune clară în această privinţă”, a răspuns Papa Francisc, referindu-se la un document din anul 1994, prin care Papa Ioan Paul al II-lea a pus capăt discuţiile referitoare la posibilitatea ca o femeie să devină preot.

Întrebat din nou, dacă această interdicţie va fi menţinută pentru totdeauna, Suveranul Pontif a precizat, citat de Times of Malta, că ”cine citeşte cu atenţie declaraţia Papei Ioan Paul al II-lea va vedea că se îndreaptă în această direcţie”.

Regula impusă de Biserica Catolică este că femeile nu pot avea această calitate pentru că Iisus a ales ca toţi apostolii săi să fie bărbaţi.

În luna august, Papa Francisc a înfiinţat o comisie care să studieze rolul femeilor-diaconi în creştinismul timpuriu, oferind astfel speranţe militanţilor pentru egalitatea de şanse care îşi doresc că într-o zi femeile să aibă un cuvânt mai important de spus în cadrul Bisericii Catolice care are 1,2 miliarde de membri. 

Citește și: