Monica Stoica
545 vizualizări 10 feb 2017

„Există corupţie în Vatican. Dar eu trăiesc în pace", a declarat Papa Francisc într-un interviu publicat în cotidianul italian Corriere della Sera. Anxietatea şi tensiunea care îl încercau, uneori, pe când era Arhiepiscop de Buenos Aires, au dispărut după ce şi-a început pontificatul, pe 13 martie 2013, spune Papa Francisc, pe numele real Jorge Bergoglio.

„Din momentul în care am fost ales, am avut un sentiment profund de pace. Şi niciodată nu a dispărut. Eu sunt în pace, nu ştiu cum să explic", a declarat Suveranul Pontif pentru huffingtonpost.fr.

Papa Francisc a făcut de-a lungul timpului declaraţii controversate. Însă manevrele conservatoare ale adversarilor săi, care-i contestă reformele, nu-l împiedică să doarmă.

Papa explică, de fapt, care-i metoda lui anti-stres. Îşi notează cele mai grele probleme care-l apasă pe bileţele mici şi le strecoară sub o statuie mică ce îl reprezintă pe Iisus tâmplar. Obiectul se află în încăpărea în care se se odhineşte Papa Francisc, pe o „saltea" de scrisori.

„Aşa că dorm bine. Este harul lui Dumnezeu. Eu dorm mereu şase ore. Şi mă rog", a spus Suveranul Pontif, de origine argentiniană, în vârstă de 80 de ani, înainte de a enumera ce-i este necesar pentru a fi împăcat: breviar, mătănii, liturghia catolică.

„Eu nu iau medicamente anti-anxietate", insistă Papa Francisc. „Italienii dau un sfat bun: Ca să trăieşti în pace, ai nevoie de o doză sănătoasă de detaşare", a adăugat Papa Francisc, citând cu umor, zicala italiană: „Per vivere bene si dovrebbe imparare a fregarsene di tutto, ma chi vive col cuore non imparerà mai."

 

Citește și: