Bianca Pavaluca
2346 vizualizări 25 dec 2018

”Urarea mea de Crăciun fericit este un apel la fraternitate,” a transmis papa Francisc în mesajul ”Urbi et orbi”, rostit marţi din balconul Basilicei Sfântul Petru din Vatican, scrie BBC. ”Fraternitate între oameni de toate naţionalităţile şi culturile.”Fraternitate între oameni cu idei diferite, dar capabili să se respecte şi să se asculte unii pe alţii. Fraternitate între oameni de diferite religii. Iisus a venit să arate faţa Domnului tuturor celor care Îl caută.”

Suveranul pontif a făcut un apel la pace, în special în Siria şi Yemen.”Fie ca pruncul Iisus să ajute ca iubita şi greu încercata Sirie să regăsească fraternitatea, după atâţia ani de război. Sper ca şi aici, comunitatea internaţională să găsească o soluţie politică şi să pună deoparte neînţelegerile şi interesele partizane, astfel încât poporul sirian, şi în special cei nevoiţi să-şi părăsească pământul natal şi să-şi caute adăpost altundeva, să se poată întoarce să trăiască în pace în propria lor ţară,” a spus papa Francisc. ”Gândurile mele se îndreaptă spre Yemen, cu speranţa că acordul de pace negociat de comunitatea internaţională va aduce alinare copiilor şi oamenilor slăbiţi de război şi foamete.”

Suveranul pontif a enumerat peninsula Koreea, Venezuela, Ucraina şi Nicaragua printre ţările care ar avea mare nevoie să regăsească noţiunea de fraternitate.  

Mii de credincioşi au participat în noaptea de luni spre marţi la slujba din ajunul Crăciunului din Basilica Sfântul Petru din Vatican, informează The Telegraph,

”Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni. Istoria omenirii este marcată de o lăcomie nestăpânită, chiar şi azi când, paradoxal, puţine persoane cinează luxos şi mulţi alţii nu beneficiază de pâinea zilnică”, le-a transmis Papa Francisc celor prezenţi la slujbă.

Suveranul Pontif a condamnat diviziunea imensă dintre bogaţi şi săraci, menţionând că faptul că Iisus a fost născut în sărăcie, într-o iesle, ar trebui să demonstreze tuturor care este înţelesul vieţii.

″Trebuie să se depăşească culmea egoismului, nu trebuie să se alunece în prăpastia lumescului şi ale consumerismuluui″⁣, a pledat Papa în cursul liturghiei din noaptea de Crăciun.

Papa Francisc a transmis că naşterea lui Iisus ar trebui să inspire un nou mod de viaţă, care să nu fie definit de ”devorare şi lăcomie, ci de dărnicie”.

Mesajul DUR al Papei Francisc pentru toţi CREŞTINII

”Haideţi să ne întrebăm: Chiar am nevoie de aceste obiecte materiale şi reţete complicate pentru a trăi? Mă pot descurca fără aceste suplimente inutile pentru a mă bucura de o viaţă mai simplă?”, i-a întrebat liderul Bisericii Catolice pe cei prezenţi la Vatican.

”Mulţi oameni şi-au descoperit scopul vieţii în ceea ce posedă, în excesul de obiecte materiale”, a avertizat suveranul pontif.

Este al şaselea an în care Papa Francisc, în vârstă de 82 de ani, oficiază slujba de Crăciun din poziţia de cap al Bisericii Catolice.

 
Foto: Hepta

 

Citește și: