Sorin Bogdan
4585 vizualizări 14 iul 2018

Parada de Ziua Naţională a Franţei a început la 10:30. Urmăriţi înregistrarea integrală a evenimentului.

11:50 În timpul demonstraţiei aeriene, a apărut o eroare la unul din avioanele care survolau Arcul de triumf. În loc de culoarea albastră, din rezervor ieşea tot fum de culoare roşie, stricând celebra imagine a tricolorului francez desenat pe cer.

Desigur, eroarea aviatorilor francezi a stârnit internauţii, care au pornit glumele. ”Iată noul drapel naţional al Franţei,” scrie unul dintre ei.

”Ou sont les neiges d'antan?” scria odată Francois Villon. Nici demonstraţia aviatică de la Paris nu mai e ce a fost cândva. Seb Egloff crede că unul din piloţii francezi a exagerat cu vinul roşu aseară:

”Alarmă roşie!” comentează altul. ”Un comunist a deturnat unul dintre avioane şi a adăugat o dungă roşie în plus drapelului naţional.”

Defilarea militarilor din Legiunea Străină.

Imagini dintr-un elicopter Tigre, în timp ce survolează centru Parisului, la parada de 14 iulie.

Trece Regimentul de cavalerie al Gărzii Republicane.

Toată lumea transmite felicitări francezilor de Ziua Naţională.

11:45 Aviaţia franceză începe survolarea centrului Parisului, într-o spectaculoasă demonstraţie aeriană.

Defilează elevii celebrei Şcoli Militare de la Saint Cyr.

11:40 Doi motociclişti care participau la parada s-au răsturnat în timpul unei demonstraţii de îndemânare chiar în faţa Arcului de Triumf.

Parada a început.

11:30 Preşedintele francez Emmanuel Macron ajunge pe Champs Elysees.

 

Pentru prima oară, la paradă vor participa militarii care asigură protecţia informatică a structurilor militare franceze.

Ceremonia se va desfăşura sub tema ”Fraternité d’armes sous l’uniforme, l’engagement d’une vie” (Frăţie de arme în uniformă: un angajament de o viaţă). Va fi deschisă de invitaţii de onoare, ministrul de externe al Japoniei Taro Kono, respectiv primul ministru din Singapore, Lee Hsien Loon.

12.000 de membri ai forţelor franceze de securitate au fost mobilizaţi pentru acest week-end de foc la Paris. După ceremoniile de astăzi, de Ziua Naţională, mâine, francezii se pregătesc de MAREA FINALĂ a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, pe care naţionala o joacă la Moscova, împotriva Croaţiei. Alţi 3.000 de membri ai structurilor pentru situaţii de urgenţă sunt dislocaţi în centrul Parisului, iar duminică seara, 4.000 de poliţişti vor asigura protecţia în zonele unde francezii vor urmări finala în locurile publice. Obiectivul central al forţelor de securitate este zona Champ de Mars, unde sunt aşteptaţi peste 90.000 de parizieni, care vor vedea meciul pe un ecran gigantic.

 

 

Citește și: