3433 vizualizări 30 nov 2014

PCRM a emis un comunicat de presă în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de vizita pe care a întreprins-o vineri la Chişinău preşedintele ales al României, Klaus Iohannis. Potrivit comuniştilor, "este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o ţară vecină să se amestece în procesul electoral din Moldova".

"Este extrem de şubredă poziţia exprimată de Klaus Iohannis la Chişinău în legătură cu susţinerea unui partid în rândul căruia sunt persoane care au fost demise pentru corupţie. Or, pe primele poziţii în lista de candidaţi ai PLDM figurează persoane care au fost declarate corupte chiar şi de Curtea Constituţională din Republica Moldova, a cărei componenţă este formată din cetăţeni ai României", precizează comunicatul.

Comuniştii susţin că astfel "poate fi pusă la îndoială poziţia fermă exprimată de Iohannis în campania pentru Cotroceni cu privire la decizia categorică, în caz de câştig, de a lupta cu corupţia în ţara sa".

"În condiţiile în care un preşedinte ales îşi doreşte pentru poporul său să fie eliberat de sub dominaţia clanurilor oligarhice şi a corupţiei ar fi bine ca şi vecinilor săi să le dorească acelaşi lucru. Preşedintele ales al României a decis altfel, să se implice în treburile interne ale statului vecin prin promovarea, contrar normelor legale şi morale, a unor personaje care au dus Moldova la degradare", se mai arată în comunicat.

Totodată, PCRM îndeamnă autorităţile electorale de la Chişinău "să nu admită ca în scrutinul parlamentar din 30 noiembrie să fie prezent factorul extern, indiferent de zona geografică a acestuia şi de statut".

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a decis să vină la Chişinău, în prima sa vizită după victoria în alegerile prezidenţiale, pentru a transmite un mesaj de susţinere pentru Partidul Liberal Democrat, care face parte din familia Partidului Popular European.

De asemenea, Klaus Iohannis a avut o întrevedere şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Citește și: