Bianca Pavaluca
166 vizualizări 17 mar 2019

„Am avut un vot de neîncredere deja. Se pare că Guvernul va aduce Acordul în Parlament, din nou, săptămâna aceasta. Cred că va fi respins din nou, întregul proces este contracronometru”, a declarat duminică liderul Partidului Laburist.

„Cred că în acel moment o moţiune de cenzură va fi potrivită. În acel punct, va trebui să spunem că trebuie să aibă loc alegeri generale”, a adăugat Corbyn.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în faţa Camerei Comunelor, săptămâna viitoare.

Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puţin pe 30 iunie. Potrivit moţiunii, Guvernul Theresa May va încerca să obţină aprobarea UE pentru amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie dacă Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere până miercurea viitoare.

Dacă acordul Brexit va fi respins din nou de Camera Comunelor, Guvernul Theresa May va încerca din nou să obţină amnânarea Brexit, dar potrivit termenilor stabiliţi de Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a avertizat că, în această situaţie, amânarea Brexit va fi mult mai îndelungată.

 

Citește și: