Marinela Sarbu
612 vizualizări 18 mai 2019

Kevin Mallory, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni de spionaj în urma unui proces în iunie 2018.

Vorbitor fluent al dialectului mandarin, originar din oraşul Leesburg, Virginia, acesta deţinea o autorizaţie de securitate la cel mai înalt nivel şi avea acces la documente sensibile.

El a fost condamnat pentru vânzarea de secrete către China pentru 25.000 de dolari.

Dovezile prezentate în cazul său au inclus o înregistrare video de supraveghere în care se vedea cum acesta scana documente clasificate pe un card de memorie digital, într-un oficiu poştal.

De asemenea, Mallory a călătorit la Shanghai pentru a se întâlni cu un agent chinez în martie şi aprilie 2017, a transmis Departamentul de Justiţie.

El a lucrat ca ofiţer sub acoperire pentru CIA şi ca ofiţer de informaţii pentru DIA (Agenţia de Informaţii din cadrul Ministerului Apărării) din SUA.

„Acest caz este unul dintr-o tendinţă alarmantă de foşti ofiţeri americani de informaţii care sunt vizaţi de China şi care îşi trădează ţara şi pe colegii lor", a declarat procurorul general adjunct, John Demers, în urma condamnării.

La începutul acestei luni, fostul agent CIA, Jerry Chun Shing Lee, a pledat vinovat pentru spionaj în favoarea Chinei. Procurorii au declarat că cetăţeanul american naturalizat a fost plătit pentru a divulga informaţii despre agenţi americani sub acoperire.

Iar în iunie anul trecut, fostul ofiţer american de informaţii, Ron Rockwell Hansen, a fost, de asemenea, acuzat de tentativă de spionaj pentru China.

El a încercat să transmită informaţii şi a primit cel puţin 800 000 de dolari pentru a acţiona în calitate de agent chinez, a transmis departamentul de justiţie.

Citește și: