71 vizualizări 15 aug 2010

Preşedintele american, Barack Obama, a înotat sâmbătă, împreună cu fiica sa, în largul statului Florida, unde se află pentru a-şi exprima solidaritatea cu locuitorii afectaţi de poluarea cu petrol din Golful Mexic, informează Mediafax, care citează CNN.

Casa Albă a pus la dispoziţia jurnaliştilor fotografii făcute în timp ce preşedintele înota, însă aceştia nu au avut acces direct în zonă.

Obama şi familia sa se află în Florida pentru a-şi exprima solidaritatea cu locuitorii afectaţi de poluarea fără precedent din Golful Mexic, provocată de scufundarea, în aprilie, a platformei petroliere Deepwater Horizon, operată de British Petroleum. Decizia de a înota împreună cu fiica sa în apele Golfului - unde scurgerile de petrol au fost oprite cu o lună în urmă - a fost luată pentru a încuraja turismul în zonă.

"Ca urmare a eforturilor de depoluare, plajele de la Golf sunt curate, sigure şi deschise pentru afaceri. Acesta este unul dintre motivele pentru care Michelle, Sasha şi cu mine ne aflăm aici", a spus Obama.

Citește și: