Bianca Pavaluca
241 vizualizări 30 iul 2018

Cel puţin şase persoane au murit pe teritoriul statului California din Statele Unite, iar alte câteva mii au fost evacuate, în urma incendiului de vegetaţie care încă se extinde, deşi mii de pompieri încearcă de o săptămână să îl stingă, relatează BBC.

Incendiul de vegetaţie din California, izbucnit acum o săptămână în regiunea Shasta, a făcut momentan şase victime, cel mai mare bilanţ al unui incendiu de vegetaţie din ultima perioadă.

„Vânturile neregulate şi condiţiile uscate au cauzat duminică extinderea incendiului”, au declarat reprezentanţii Departamentului de Pompieri.

Momentan, pe teritoriul statului California au izbucnit opt incendii de vegetaţie.

Printre cele şase victime se află şi doi copii, în vârstă de patru şi respectiv cinci ani, care au murit joi împreună cu bunica lor în timp ce încercau sî îşi evacueze reşedinţa din oraşul Redding, situat la aproximativ 240 de kilometri de oraşul Sacramento.

O a patra victimă, neidentificată momentan, a fost găsită duminică într-o casă care a ars.

De asemenea, doi pompieri şi-au pierdut viaţa încercând să stingă incendiile de vegetaţie.

Incendiul şi-a dublat suprafaţa vineri noapte. Sâmbătă, pompierii au declarat că incendiul este controlat doar în proporţie de 5%, a ars deja peste 48.000 de hectare şi a distrus peste 500 de case.

foto: youtube.com / CBS Evening News

Citește și: