Laura HOLBAN
4421 vizualizări 17 dec 2011

În timp ce mai bine de jumătate din populaţia de 10.5 milioane de cetăţeni cehi a refuzat să îşi declare apartenenţa la o religie, mai mult de 15.000 de oameni s-au declarat cavaleri Jedi la ultimul recensământ efectuat în Cehia.

Între statisticile adunate la recensământul organizat în luna martie a acestui an se numără şi puţin peste un milion de persoane care s-au declarat catolici şi 707.649 de persoane care, deşi cred în Dumnezeu, au spus că nu aparţin niciunei religii, scrie Sbs.com.au.

"Multe persoane au aderat la valorile morale ale cavalerilor Jedi din saga Star Wars", a declarat un purtător de cuvânt de-al Oficiului de Statistici din Cehia. Susţinători ai acestei credinţe s-au declarat şi în alte ţări, precum Noua Zeelandă, Australia, Canada şi Marea Britanie.

"Cinsprezece mii de aderenţi, cât populaţia unui orăşel mic, nu este un fenomen social care poate fi neglijiat", a explicat Stanislav Drapal, şef al biroului de statistici. Doar în capitală s-au declarat 3.977 de astfel de credincioşi în cultura Jedi, credincioşi care reprezintă 0.31% din populaţia Pragăi.

Cavalerii Jedi sunt un ordin al apărătorilor păcii din seria Star Wars ai cărei membri sunt cunoscuţi pentru puterile mentale cu ajutorul cărora folosesc "Forţa" pentru a mişca şi controla alte obiecte. Ordinul acestor cavaleri i-a molipsit pe mulţi dintre fanii filmului, un număr mare dintre aceştia alegând să-şi trăiască viaţa după filosofia de viaţă Jedi, credinţă care se află la graniţa dintre mai multe religii.

Citește și: