Gandul.info
Marian Avram
586 vizualizări 8 dec 2017

Manifestaţiile au fost organizate de către două asociaţii din catalonia, Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Òmnium Cultural. La acest marş au participat şi membri ai comunităţii naţionaliste flamande, inclusiv europarlamentarul Helga Stevens.

”Europa nu trebuie să se teamă să apere valorile democratice fundamentale. Catalonia vrea să existe sub forma unei ţări democratice. Vom continua să municim pentru acest deziderat de aici, din inima Europei. Dorim o Europă a cetăţenilor liberi, una care să-şi asculte cetăţenii, nu doar să asculte statele”, a declarat Puigdemont.

Fostul lider al Guvernului catalan i-a transmis un mesaj şi preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut o poziţie critică la adresa foştilor lideri catalani.

”Cei care protestează în faţa biroului dumneavoastră nu sunt infractori, sunt democraţi”, i-a tranmis Puigdemont lui Juncker.

Manifestanţii şi-au arătat sprijinul pentru Carles Puigdemont şi au criticat în termeni duri Guvernul de la Madrid.

”Spania este o ţară fascistă. Ţara nu a trecut niciodată peste practicile regimului lui Franco. Spania a înşelat lumea şi Europa, prezentându-se ca un stat democratic, deşi în mod clar nu este aşa”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Citește și: