Gandul.info
Mihai Draghici - Mediafax
1503 vizualizări 3 mar 2018

Statele Unite şi Coreea de Sud urmează să lanseze în aprilie o nouă serie de exerciţii militare comune, potrivit unui oficial de la Seul. Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, acuză că aceste exerciţii perturbă eforturile de reconciliere dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

"Dacă Statele Unite reiau aceste exerciţii şi menţin sancţiunile impuse Coreei de Nord, vom lua măsuri simetrice de contracarare a Statelor Unite, iar Washingtonul va fi responsabil de consecinţe", a avertizat sâmbătă agenţia oficială a regimului de la Phenian, KCNA.

Statele Unite au impus recent noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, din cauza programului nuclear militar, iar preşedintele Donald Trump a avertizat că "etapa" următoare va fi "foarte nefericită pentru întreaga lume" dacă aceste măsuri punitive nu vor da rezultate.

"Washingtonul încearcă să aducă norii de culoare neagră ai războiului deasupra Peninsulei Coreea. Statele Unite se opun tendinţelor în sensul detensionării atmosferei în Peninsula Coreea", a subliniat agenţia KCNA, referindu-se la relativa îmbunătăţire a relaţiilor intercoreene cu ocazia recentelor Jocuri Olimpice desfăşurate în Coreea de Sud.

Washingtonul a impus peste 450 de sancţiuni contra regimului de la Phenian, jumătate dintre ele în ultimele 12 luni. În plus, Consiliul de Securitate al ONU a dispus trei serii de sancţiuni contra Coreei de Nord, vizând oprirea aprovizionării cu resurse destinate programelor de înarmare balistică şi atomică.

Citește și: