Gandul.info
Marian Avram
Mediafax
2858 vizualizări 1 oct 2017

Într-un interviu acordat pentru BBC, May a afirmat că este de părere că discursul ei din Florenţa din urmă cu o săptămână a oferit un impuls discuţiilor pentru Brexit, adăugând că speră să ajungă la o înţelegere cu oficialii UE privind termenii despărţirii de Blocul comunitar până în martie 2019.

”Guvernul lucrează la ceea ce ar trebui pus în aplicare în cazul în care nu va exista nicio înţelegere. De asemenea, lucrăm să avem un acord corect pentru Regatul Unit. Departamentele guvernamentale caută să vadă ce schimbări sunt necesare şi ce trebuie să punem în aplicare”, a afirmat Theresa May.

Recent, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, declara că Brexitul afectează statutul Marii Britanii la nivel internaţional, dar şi-a manifestat încrederea că Londra va ajunge la un acord cu Bruxelles-ul înainte de martie 2019, relatează site-ul cotidianului The Independent.

"Negocierile sunt în desfăşurare şi este clar că, odată cu ieşirea din Uniunea Europeană, Marea Britanie nu va mai avea acelaşi statut, atât în Europa, cât şi la nivel internaţional", spunea Juncker.
 
Preşedintele Comisiei Europene este de părere că nu va exista un aşa-zis "Brexit dur" şi că ambele părţi vor ajunge la un acord.
 
"Ipoteza mea de lucru este că va exista un acord. Nu vreau să-mi imaginez o situaţie în care Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord, că îşi va lua la revedere fără o înţelegere pentru viitor. Nu mă gândesc la un Brexit dur", mai preciza Juncker.

 

Citește și: