Alexandra PELE
8332 vizualizări 15 aug 2011

Spionii britanici intenţionau să-i administreze estrogen conducătorului Germaniei naziste, Adolf Hitler, pentru a-l face mai docil, potrivit unor cercetări ale unui profesor britanic, relatează The Daily Mail. Hormonul a fost ales deoarece este insipid şi ar fi trecut neobservat de personalul însărcinat cu testarea alimentelor.

Cu toate acestea, profesorul Brian Ford susţine că paleta de idei gândite de Aliaţi pentru a-l îndepărta pe Hitler de la putere este mai vastă decât se credea până acum. Printre ele se numără şi oprirea înaintării trupelor germane folosing lipici sau ascunderea unor bombe în conservele de fructe exportate în Germania.

Planurile secrete ale Aliaţilor sunt subiectul cărţii "Arme Secrete: Tehnologie, ştiinţă şi cursa pentru câştigarea celui de-Al Doilea Război Mondial" (Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II), scrisă de Ford, profesor la Universitatea Cardiff. Cartea va fi lansată la sfârşitul lunii septembrie şi are la bază o serie de documente desecretizate în urmă cu puţin timp.

Odată cu descoperirea importanţei hormonilor, "Aliaţii sperau să introducă pe furiş estrogen în mâncarea lui Hitler pentru a-i schimba sexul şi a-l face mai feminin şi mai puţin agresiv", explică Ford. Potrivit cercetărilor sale, guvernul britanic a considerat că planul este plauzibil, mai mulţi spioni fiind însărcinaţi cu punerea lui în aplicare. "Hitler avea mai mulţi controlori care gustau mâncarea, prin urmare otrăvirea nu era o soluţie", explică Ford. "Hormonii sexuali erau altceva. Aceştia au efecte doar dacă îi iei pentru câteva luni. Nimieni nu ar fi remarcat prezenţa lor în mâncare".

Naziştii aveau şi ei numeroase idei pentru a sabota trupele Aliaţilor. În cazul în care ar fi pierdut războiului, soldaţii germani ar fi lăsat în urmă alimente otrăvite, special pentru a fi găsite şi confiscate de inamici. În anul 1945, patru agenţi germani au fost arestaţi în nordul Franţei, descoperindu-se astfel invenţiile ingenioase gândite pentru a consolida "al Patrulea Reich", în cazul unui eşec. Printre ele, ţigări care duceau la migrene, în urma cărora spionii nazişti le ofereau victimelor "aspirină", o substanţă otrăvitoare care îi omora în mai puţin de zece minute.

Citește și: