Gilda Popa
6222 vizualizări 17 oct 2018

Poliţia catalană a primit luni o informaţie de la Roma, prin reţeaua Interpol, fiind avertizată cu privire la răpirea unei românce care locuia în Italia.

”Victima a trimis o fotografie cu strada, făcută de la fereastra apartamentului unde era reţinută, pe baza căreia anchetatorii au reuşit să stabilească adresa şi să o elibereze,” a precizat într-un comunicat Poliţia din Catalonia.

După ce au descins la adresa pe care au identificat-o din imagine, agenţii diviziei de Investigaţii Criminale din Gerona au arestat un bărbat de 38 de ani de naţionalitate română şi investighează alte două femei, de asemenea, de naţionalitate română, în vârstă de 25 şi 28 de ani, sub acuzaţia de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, detenţie ilegală şi ameninţări, scrie cotidianul catalan Diari de Girona.

Tânăra sechestrată a povestit poliţiştilor că a cunoscut prin Facebook un bărbat de care s-a îndrăgostit şi care a convins-o să plece din Italia în provincia spaniolă Girona.

Oraşul La Jonquera este notoriu pentru viaţa de noapte, fiind supranumit şi ”oraşul tuturor exceselor”.  Prostituatele din La Jonquera, multe dintre ele venite din România, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Brazilia sau chiar Nigeria, sunt adesea aduse în Spania de grupări mafiote specializate în exploatarea de fiinţe umane. Poliţia locală are în vedere mai mulţi români şi bulgari care controlează mare parte din prostituţia practicată în acea zonă.

 

Citește și: