Gandul.info
Silviu Bănilă
952 vizualizări 1 mar 2018

„Câţi oameni au fost împuşcaţi şi ucişi pentru că nu aveau arme? 50 de milioane în Rusia”, a declarat Young, într-o conferinţă desfăşurată în Juneau, Alaska. Young, care este membru al consiliului National Rifle Association (NRA), a adăugat: „Câţi evrei au ajuns în cuptoare, din cauza faptului că nu aveau arme?”

 

Înregistrarea cu afirmaţiile politicianului a fost furnizată celor de la Alaska Public Media de către rivalul politic democrat Dimitri Shein, care speră să-l devanseze pe Young la viitoarele alegeri. Comentariile au fost considerate ofensatoare şi insensibile. Don Young nu este primul politician republican care sugerează că germanii care au trăit sub regimul nazist ar fi putut să se elibereze cu ajutorul armelor, scrie independent.co.uk.

 

În 2015, Ben Carson, fost candidat la preşedinţia SUA, a spus că se află într-un loc în care oamenii sunt „dezarmaţi”, înainte de instaurarea unei „tiranii”.

 

La acea vreme, reporterul CNN Wolf Blitzer l-a contrazis pe politician: „Ce vreţi să spuneţi? Dacă ar fi fost arme în Germania, nu ar mai fi existat holocaustul?”, a întrebat jurnalistul.

 

Carson a răspuns sec: „A fost una din ţările pe care le-am menţionat. Au existat ţări în care tirania a fost instalată şi înainte de asta, oamenii au fost dezarmaţi”.

 

Liga Anti-Defăimare a respins afirmaţiile potrivit cărora holocaustul ar fi fost prevenit, dacă germanii ar fi avut acces la mai multe arme.

 

„Ideea potrivit căreia susţinătorii controlului armamentului fac exact ceea ce a făcut Hitler în Germania, pentru a-şi dezarma cetăţenii, este inexactă din punct de vedere istoric, este o ofensă la adresa supravieţuitorilor holocaustului şi a familiilor lor”, a declarat un supravieţuitor al holocaustului.

Citește și: