Andrei Vacaru
438 vizualizări 15 aug 2019

Ea a mai spus că cei 35 de parlamentari din partidul său vor depune eforturi în această direcţie şi nu a exclus posibilitatea de a-l sprijini pe liderul laburist Jeremy Corbyn.

„Vom colabora cu oricine şi vom lua în calcul orice variantă pentru a opri Brexit”, a declarat Sturgeon pentru BBC. Ea a adăugat că Jeremy Corbyn, care a informat că va cere o moţiune de cenzură împotriva guvernului Boris Johnson, trebuie să aibă o poziţie clară în legătură cu ieşirea ţării din Blocul comunitar.

Boris Johnson a adoptat o poziţie dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără o nouă înţelegere.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Citește și: