Mihai SCHIAU
2268 vizualizări 19 sep 2011

Duminică seară s-au decernat, în Los Angeles, premiile Emmy, considerate echivalentul pentru televiziune al premiilor Oscar.

Iată câştigătorii celor mai importante categorii, conform CNBC:

Cel mai bun serial dramatic - "Mad Men". Titlu câştigat pentru a patra oară consecutiv.

Cel mai bun actor dintr-un serial dramatic - Kyle Chandler ("Friday Night Lights"). Chandler este cunoscut publicului român pentru rolul din "Early Edition" (Viitorul începe azi.)

Cel mai bun actor în rol secundar dintr-un serial dramatic - Peter Dinklage ("Game of Thrones"/Urzeala tronurilor). Dinklage a atras simpatia publicului deoarece suferă de nanism.

Cel mai bun serial de comedie - "Modern Family". Unul dintre rolurile principale e deţinut de Ed O'Neill, cunoscut publicului drept Al din Familia Bundy (al doilea din stânga).

Cea mai bună actriţă dintr-o miniserie - Kate Winslet ("Mildred Pierce"). Actriţa din Titanic îşi reconfirmă valoarea.

Cel mai bun reality show - "The Amazing Race" (Cursă în jurul lumii).

Cea mai bună emisiune - "The Daily Show with Jon Stewart".

Cel mai bun regizor al unui serial dramatic - Martin Scorsese ("Boardwalk Empire").

Printre învinşii acestei ediţii se numără Steve Carell, din recent încheiatul serial "The Office" (La birou), care nu a reuşit să câştige niciun premiu Emmy, deşi a fost nominalizat în mai multe rânduri la premiul pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie.

În plus, Hugh Laurie (Dr. House) a trebuit să se recunoască, în acest an, învins de Kyle Chandler, la categoria cel mai bun actor dintr-un serial dramatic.

Un alt eveniment notabil a fost apariţia pe scenă a lui Charlie Sheen, fostul actor principal din "Two and a half men" (Doi bărbaţi şi jumătate), care i-a urat succes noii echipe, în viitorul sezon.

Citește și: