Silviu Bănilă
2522 vizualizări 18 ian 2016

Preşedintele Zeman a vorbit la o televiziune locală despre imigranţi şi a spus că însăşi „cultura musulmană” este responsabilă pentru agresiunile sexuale săvârşite de islamişti la Koln, în noaptea de Revelion.

Zeman este cunoscut pentru afirmaţiile sale anti-imigranţi şi i-a acuzat pe refugiaţii „cu iPhone” că îşi exploatează copiii, pentru a primi azil în Uniunea Europeană.

„Experienţa ţărilor vest-europene, care au deschis ghetouri şi zone de excludere, demonstrează că integrarea musulmanilor în Europa este practic imposibilă”, a spus Zeman, potrivit Daily Mail.

„Lăsaţi-i să se bucure de cultura lor, în ţara lor, să nu o aducă în Europa, deoarece vom ajunge ca oamenii din Koln”, a adăugat preşedintele ceh, referindu-se la agresiunile sexuale în masă asupra femeilor, comise de imigranţi, cu ocazia Revelionului.

„Integrarea este posibilă cu popoarele care au culturi similare”, a mai spus preşedintele ceh, menţionând că imigranţii din Vietnam şi Ucraina s-au integrat bine în societatea ţării sale.

Zeman, un politician de stânga, s-a declarat deseori împotriva primirii refugiaţilor din Orientul Mijlociu în Europa.

La începutul acestei luni, Zeman a susţinut că afluxul a fost coordonat de Frăţia Musulmană din Egipt, care doreşte să obţină „controlul asupra Europei”.

Mai mult, preşedintele spune că refugiaţii şi imigranţii riscă vieţile propriilor copii pentru a traversa Marea Mediterană, în speranţa că vor ajunge în UE.

„Copiii lor servesc drept scuturi umane pentru indivizii cu iPhone, care vor să justifice fenomenul valului de imigranţi”, a declarat Zeman, în noiembrie.

„Cei care se ascund în spatele copiilor, în opinia mea...nu merită milă. Îşi aduc copiii în bărci improvizate, ştiind că riscă să se înece”.

La finalul anului 2015, Zeman a susţinut că afluxul de refugiaţi reprezintă o „invazie organizată”, sfătuindu-i pe tinerii din Irak şi Siria să lupte contra grupării ISIS, în loc să fugă în alte ţări. 

Citește și: