Lacramioara Ivaz
246 vizualizări 30 oct 2019

„Noi vom începe munca colectivă pe teritoriu ( sirian, n. red. ) vineri; concret, vom începe patrule comune”, a declarat preşedintele Erdogan în faţa Parlamentului de la Ankara, după ce Kremlinul a informat autortităţile turce de retragerea militanţilor kurzi din zona vizată de acordul dintre Rusia şi Turcia.

Acordul semnat de liderii celor două state la Sochi prevede începerea patrulelor comune după termenul de 150 de ore acordat kurzilor pentru a se retrage din apropierea graniţei cu Turcia. Întrucât termenul a expirat marţi, forţele colective ale celor două state vor începe să efectueze patrule vineri.

Rusia a informat marţi Turcia că militanţii grupului insurgent kurd Unităţile de Apărare Populară (YPG) s-au retras din zona de securitate instituită de-a lungul frontierei siriano-turcă înainte de termenul-limită stabilit de Ankara şi Moscova. În pofida asigurărilor date de Kremlin, preşedintele Erdogan a declarat că „Informaţiile pe care le avem arată că acest fapt ( retragerea miliţiilor kurde, n. red. ), nu a fost realizat în totalitate”.

 

Citește și: