Gandul.info
Marian Avram
423 vizualizări 9 oct 2017

”Este o onoare că şeful imperiului mă menţionează în fiecare zi. Înseamnă că fac ceva bine”, a afirmat ironic Maduro, care a efectuat recent o vizită în Rusia.

Statele Unite au aplicat sancţiuni financiare împotriva Venezuelei, ţara care furnizează 10% din petrolul pe care îl consumă SUA, iar Donald Trump a precizat că Guvernul său este pregătit să ia măsuri suplimentare, dacă Nicolas Maduro continuă pe calea unei guvernări autoritariste.

”Donald Trump a devenit liderul opoziţiei din Venezuela. M-a făcut faimos în întreaga lume. De fiecare dată când vorbeşte despre mine lumea mă iubeşte şi mai mult”, a mai spus preşedintele Venezuelei, adăugând că are o imagine foarte bună în statele care au relaţii deteriorate cu SUA.

”O nouă lume se deschide pentru Venezuela datorită sancţiunilor impuse de Trump”, a adăugat Maduro.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. Opoziţia îl acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate şi pentru a acumula şi mai multă putere. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie.

Citește și: