Mihaela Măncilă
3276 vizualizări 5 feb 2019

Echipele de căutare au oferit, luni, publicităţii o poză în care se vedea avionul scufundat în mare, dar şi umbra unui corp. În avionul privat erau doar două persoane, fotbalistul în vârstă de 28 de ani, Emiliano Sala, şi pilotul David Ibbotson.

La câteva ore după anunţul descoperirii epavei avionului, prietenul lui Sala, Maximiliano Duarte, a făcut o afirmaţie cutremurătoare, pentru America Noticias:

"El (n.r. agentul lui Emiliano Sala, Willie McKay) este responsabil! Există un mare adevăr în spatele acestei poveşti şi acela este că există un vinovat. Pentru că Emiliano nu a vrut nicio secundă să urce în acel avion. Fiecare are obligaţii şi ca jucător profesionist, trebuie să te conformezi".

"Emi a fost forţat să se urce în avion în acea noapte, cu toate că el ar fi preferat să nu plece, având în vedere condiţiile", a mai spus Duarte.

Willie McKay este agentul la care face referire Maximiliano Duarte. În urmă cu câteva zile, presa franceză a făcut public un e-mail primit de Sala de la Willie McKay, impresarul care a intermediat transferul său de la Nantes la Cardiff, care urma să fie cel mai scump din istoria britanicilor, 17 milioane de euro.

”Nu pretindem că am fi ca nişte părinţi pentru jucătorii aflaţi sub contract cu noi,” îi scrie McKay lui Sala, ”NU. Dacă n-ai fi fotbalist, nimeni nu s-ar interesa de tine. Până la urmă, pe toţi îi interesează doar banii. De care şi noi suntem foarte interesaţi, desigur. De aceea ne convine să lucrăm doar cu cluburile de fotbal. Fără sentimente, doar o afacere.”

Prietenul lui Emiliano Sala dă vina pe AGENTUL jucătorului pentru TRAGEDIA aviatică

Echipa privată de căutare a precizat că epava avionului, care se afla la o adâncime de 63 de metri, a fost găsită într-o stare bună.

"Au folosit un submarin telecomandat, prevăzut cu camere şi lumini şi confirmă că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.red. - N264DB) şi, în mod surprinzător, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat David Mearns, conducătorul echipei private de căutare, pentru BBC.

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Primele rămăşiţe ale avionului au fost găsite miercurea trecută, tot în Canalul Mânecii: două perne de scaun.

Pernele au fost găsite pe o plajă din apropiere de Surtainville, Franţa, la est de locul în care avionul a dispărut de pe radare.

Imagine sfâşietoare, postată de sora jucătorului dispărut, Emiliano Sala: "Te aşteaptă şi Nala"

Romina, sora jucătorului Emiliano Sala, a postat pe site-urile de socializare o poză care i-a întristat şi mai rău fanii fotbalistului.

Ea a publicat imaginea câinelui lui Emiliano, care stă şi se uită pe geam, ca şi cum şi-ar aşteapta stăpânul.

"Te aşteaptă şi Nala", a scris Romina pe contul ei de Facebook.

Câinele Nala a fost unul dintre motivele din cauza cărora jucătorul lui Cardiff City s-ar fi întors în Franţa. Fotbalistul voia să pregătească totul pentru a putea să îşi ia animalul de companie, cu el, în Ţara Galilor, informează Daily Mirror.

 

Au trecut 16 zile de când Emiliano Sala şi pilotul care era la bordul avionului privat, David Ibbotson, au dispărut, iar durerea familiei şi apropiaţilor jucătorului creşte pe zi ce trece.

Foto: Captură/ Hepta

Citește și: