Bianca Pavaluca
663 vizualizări 27 iun 2018

Partidul Naţional Scoţian (SNP) pro-independenţă condus de Nicola Sturgeon consideră că trebuie să fie pregătit pentru orice eventualitate, în contextul în care May, care conduce un partid şi o ţară profund divizate, se străduie să obţină o înţelegere cu Uniunea Europeană înainte ca ţara să părăsească Blocul comunitar în 2019.

În încercarea de a-şi pregăti partidul pentru posibilele alegeri anticipate, Sturgeon l-a numit pe ministrul Economiei, Keith Brown, într-o poziţie de campanie electorală pentru partidul SNP, a declarat pentru BBC ministrul Educaţiei, John Swinney.

SNP susţine că trebuie să fie pregătit pentru posibilitatea unor alegeri anticipate în toamnă şi să aibă timpul necesar pentru a-şi expune argumentele în ceea ce priveşte independenţa, a adăugat Swinney.

Într-una dintre cele mai tumultoase perioade din punct de vedere politic din istorie, Marea Britanie a organizat patru alegeri majore: referendumul pentru independenţa Scoţiei din 2014, alegerile din Regatul Unit din 2015, referendumul pentru Brexit din 2016 şi alegerile anticipate convocate de prim-ministrul Theresa May anul trecut.

Citește și: