Mihai SCHIAU
3589 vizualizări 27 oct 2011

Din 1993, când s-a deschis primul sex-shop din China, şi până astăzi numai în Beijing au mai apărut încă 2.000. Atitudinea presei şi a societăţii chineze faţă de sex s-a schimbat de atunci, însă "nu foarte mult", susţine regizorul şi scenaristul australian Sam Voutas, citat de China Daily.

Voutas a realizat, anul trecut, o comedie intitulată "Red Light Revolution", a cărei acţiune se desfăşoară în Beijing şi care urmăreşte povestea unui patron de sex-shop.

O scenă din film

"Trăiesc în China de 15 ani, cu mici pauze, iar una dintre marile schimbări este apariţia sex-shopurilor. La început, era ca şi când mergeai la farmacie: vânzătorii purtau halate albe", îşi aminteşte Voutas.

În prezent, 70% dintre jucăriile sexuale din lume se produc în China, unde există 10.000 de sex-shopuri şi unde se fabrică miliarde de prezervative anual. Totuşi, există un singur film despre industria sexuală din această ţară: "Red Light Revolution".

Shunzi, un şomer necăsătorit, decide să-şi deschidă un sex-shop, alături de un prieten. El este ajutat să-şi extindă afacerea de mai mulţi prieteni, fiecare reprezentând "o tipologie din clasa muncitoare a Beijingului", susţine Voutas.

TRAILERUL FILMULUI:

Actriţa principală nu le-a spus părinţilor în ce film joacă

Însă nici măcar actorii din "Red Light Revolution" nu sunt familiarizaţi cu sex-shopurile. Spre exemplu, Tess Liu (care a jucat şi în "Karate Kid") le consideră murdare şi nesigure şi spune că nu a intrat niciodată într-unul. În plus, actriţa nici nu le-a spus părinţilor ei în ce film joacă, în momentul în care a acceptat rolul din "Red Light Revolution".

Pentru că, din cauza birocraţiei şi a regimului, în China se pot produce doar filme pentru toate vârstele, Voutas şi echipa lui au filmat comedia pe ascuns. Ei au creat un sex-shop fals, folosind jucăriile sexuale donate de o companie, în schimbul publicităţii din film.

Regizorul Sam Voutas

Voutas spune că, deşi generaţiile s-au schimbat în China, sexul nu se numără printre subiectele abordate în filmele sau în presa de acolo. "Cu siguranţă încă e un subiect tabu, oamenii merg la sex-shopuri doar noaptea. Eu cred că e foarte bine şi foarte sănătos să existe sex-shopuri şi în SUA, şi în China", spune regizorul.

Deşi a apărut de un an în SUA, "Red Light Revolution" va avea premiera în Marea Britanie abia în ianuarie 2012, urmând să ajungă apoi în Canada şi Singapore. În China, ar putea ajunge doar pe un site asemănător cu YouTube, dar încă sunt discuţii, spune Voutas.

Citește și: