Gandul.info
Cristina ANDREI
611 vizualizări 29 nov 2017

Afirmaţiile lui Trump vin după o discuţie cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, ţară care are un rol foarte important atunci când vine vorba de aplicarea de presiuni economice suplimentare asupra Coreei de Nord, mai ales în condiţiile în care este neclar cât de departe este China dispusă să meargă în implementarea noilor sancţiuni. 

„Tocmai am vorbit cu preşedintele Xi Jinping al Chinei despre cele mai recente acţiuni provocatoare ale Coreei de Nord. Astăzi vor fi impuse noi sancţiuni majore pentru Coreea de Nord. Situaţia va fi ţinută sub control!", a scris Trump pe Twitter. 

Miercuri, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Racheta intercontinentală cu rază lungă de acţiune Hwasong-15 a fost lansată cu succes, în baza ordinului direct al preşedintelui, dintr-o zonă aflată la nord de Phenian, potrivit unui anunţ al televiziunii de stat din Coreea de Nord.

„Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunţat că ţara a îndeplinit o extraordinară cauză istorică, prin completarea forţei nucleare de stat. Noua rachetă este capabilă să lovească întreg continentul american", a transmis presa de la Phenian.

În urma acestui anunţ, serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică au condamnat cel mai recent test balistic desfăşurat de Coreea de Nord, întrucât subminează securitatea regională şi internaţională, relatează site-ul agenţiei Reuters.

 

Citește și: