Mihaela Stoica
121457 vizualizări 20 nov 2014

''Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră şi se va depăşi pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autorităţile române, criticând poziţia Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar şi al altor probleme internaţionale'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat de  agenţia de presă rusă TASS.

Diplomatul rus consideră că procentul de peste 54% obţinut în alegeri de Klaus Iohannis demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ''Respectăm această alegere şi sperăm foarte mult că noul preşedinte şi noua componenţă a Guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii'', a mai declarat Aleksandr Lukaşevici.

Potrivit acestuia, Rusia ''este întotdeauna deschisă pentruAcesta ş discuţii sincere şi pentru colaborare cu ţările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc şi neamestec în afacerile interne''.

Citește și: