2534 vizualizări 2 dec 2017

Al Green, un democrat care reprezintă Houston, Texas, este şi primul membru al Congresului care a cerut în mod public o astfel de măsură, în luna mai. 

În discursul pe care l-a susţinut pe 30 noiembrie acesta a spus: „Refuz să stau inert în timp ce un miliardar habotnic îmi distruge ireparabil ţara. Un bigot care tolerează KKK (Ku Klux Klan), dar care nu suportă religia islamică, care tolerează anti-semitismul, rasismul, sexismul, etnocentrismul, xenofobia şi homofobia”. 

Green a depus şi o iniţiativă în acest sens care, prin statutul său, cere luarea de atitudine pe acest subiect din partea altor membri în termen de două zile legislative. Experţi citaţi de The Independent spun că, cel mai probabil, proiectul nu va reuşi, dată fiind majoritatea republicană din camera inferioară, dar că există, totuşi, şi câţiva democraţi care au spus că o eventuală suspendare prematură ar duce la un haos total, transmiţând un semnal greşit că ţara nu este dispusă să aibă o democraţie reală, bipartită. 

În expunerea de motive, Green a citat articole referitoare la „daune imediate aduse societăţii americane”. Acesta nu este singurul membru al Congresului care a expus o astfel de posibilitate. Marcia Fudge, Steve Cohen, Luis Gutierrez, John Yarmuth şi Adriano Espaillat susţin şi ei iniţiativa. 

Punerea sub acuzare este, însă, un proces care se desfăşoară în Congres şi care nu garantează că preşedintele va fi suspendat de la conducerea statului. 

 

Citește și: