Florin Badescu - Mediafax
143 vizualizări 18 apr 2013

Orbital Sciences Corp., una dintre cele două companii private americane, alături de SpaceX, selecţionate de Agenţia spaţială americană (NASA) pentru a transporta provizii la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a amânat, miercuri, primul zbor al lansatorului său Antares, relatează AFP.

Această amânare a fost anunţată cu aproape 10 minute înainte de ora prevăzută pentru pornirea motoarelor lansatorului şi a fost provocată de "separarea prematură a furtunului care leagă rampa de lansare de cel de-al doilea etaj al lansatorului", a precizat un comentator al postului de televiziune al NASA, care transmitea în direct numărătoarea inversă de dinainte de lansare.

O următoare tentativă de lansare ar putea avea loc în următoarele 48 de ore, însă specialiştii americani nu anunţaseră până joi dimineaţă nicio dată exactă pentru acest eveniment.

Lansatorul Antares, o rachetă cu două etaje, având o lungime de 40 de metri şi un diametru de 3,9 metri, trebuia să se desprindă de rampa sa de lansare miercuri, la ora 21.00 GMT, de la Centrul spaţial Wallops, aflat pe o insulă din largul coastelor statului american Virginia, la o distanţă de 270 de kilometri de Washington.

Antares nu va transporta capsula spaţială Cygnus produsă de Orbital Sciences Corp., ci un simulator cu o sarcină echivalentă de 3,8 tone, care urmează să fie plasat pe orbită la altitudinea de 256 kilometri, la 10 minute după lansare.

Compania Orbital Sciences doreşte să demonstreze prin această lansare capacitatea rachetei sale de a plasa pe orbită capsula Cygnus.

Orbital Sciences programase iniţial acest zbor de testare în urmă cu peste un an, dar a fost nevoită să îl amâne, din cauza întârzierilor acumulate în etapele de construcţie şi de certificare a noilor instalaţii de lansare de la centrul Wallops.

Dacă lansarea va fi încununată cu succes, Orbital Sciences, al cărei sediu se află în oraşul Dulles din statul Virginia, are prevăzut un zbor cu caracter demonstrativ spre ISS, cu capsula Cygnus, peste trei luni. Compania prevede să efectueze prima ei misiune de livrare de provizii la bordul ISS înainte de sfârşitul acestui an.

Obiectivul NASA, care a decis să îşi ofere savoir-faire-ul şi echipamentele sale unor parteneri din mediul privat, "este de a asigura un acces sigur şi economic la spaţiu, la orbita joasă şi în special la ISS", a declarat Alan Lindenmoyer, directorul programului NASA pentru transport spaţial comercial şi de persoane.

În virtutea unui contract de 1,9 miliarde de dolari încheiat cu NASA, Orbital Science Corporation trebuie să livreze cel puţin 20 de tone de provizii pe ISS, pe parcursul a opt lansări spaţiale, până la începutul anului 2016. Capsula Cygnus are o capacitate de două tone.

Însă, spre deosebire de capsula Dragon, fabricată de compania SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation), capsula Cygnus, care are o formă cilindrică, nu poate să revină pe Terra şi va fi distrusă după misiune, la reintrarea în atmosferă.

SpaceX, cu sediul în oraşul Hawthorne din oraşul California, înfiinţată de miliardarul Elon Musk, a fost prima - şi deocamdată este singura - companie privată care a conectat cu succes un vehicul spaţial, capsula Dragon, la ISS, cu ocazia unui prim zbor demonstrativ, în mai 2012.

Dragon a efectuat deja un total de trei misiuni către avanpostul spaţial, dintre care două au constat în livrarea de provizii şi echipamente la bordul ISS, în cadrul unui contract de 1,6 miliarde de dolari încheiat cu NASA. SpaceX trebuie să efectueze 10 misiuni de aprovizionare a staţiei până în 2015.

Companiile SpaceX, Boeing şi Sierra Nevada au fost selecţionate recent de NASA pentru a construi un vehicul spaţial privat destinat transportului de astronauţi la bordul ISS, dar şi pe alte destinaţii orbitale.

După retragerea din circulaţie a navetelor americane, în 2011, NASA depinde exclusiv de capsulele ruseşti Soyuz - care au trei locuri - pentru a-şi trimite astronauţii la bordul ISS şi plăteşte Rusiei suma de 63 de milioane de dolari pentru un loc la bordul acestor vehicule.

În ceea ce priveşte misiunile de aprovizionare, ISS depinde de vehiculele automatizate de tip cargo ruseşti Progress, europene (ATV) şi japoneze (HTV), care sunt create pentru a fi folosite o singură dată şi se autodistrug arzând la reintrarea în atmosfera terestră, la finalul misiunii.

Baza spaţială Wallops a fost înfiinţată în 1945. Ea este folosită de NASA în special pentru a lansa mici vehicule suborbitale şi baloane destinate unor experimente ştiinţifice.

Compania SpaceX îşi lansează capsula Dragon, folosind lansatorul Falcon 9, de la baza spaţiale Cape Canaveral din Florida.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Citește și: