Ana Obretin
1189 vizualizări 12 oct 2018

După ceremonia de căsătorie de la capelă - care a găzduit, pe 19 mai, căsătoria prinţului Harry al Marii Britanii cu fosta actriţă americană Meghan Markle -, care a avut loc vineri, de la ora 10.00 GMT, mirii au făcut un tur în caleaşcă prin Windsor.Mireasa a purtat o rochie albă, cu trenă foarte lungă, semnată de designerii britanici Peter Pilotto şi Christopher De Vos, la care a asortat o tiară cu diamante şi smaralde împrumutată pentru acest eveniment de la regina Elizabeth. Partea din spate a rochiei a fost special concepută să nu ascundă cicatricea unei operaţii pe care a suferit-o la vârsta de 12 ani, când a fost diagnosticată cu scolioză. "Este un mod drăguţ de a onora oamenii care au avut grijă de mine şi o modalitate de a-mi arăta sprijinul pentru persoanele care suferă" din cauza acestei boli, a declarat prinţesa pentru postul ITV, care a difuzat în direct imagini de la eveniment.

Aproximativ 1.200 de persoane obişnuite au fost invitate să asiste la ceremonia de căsătorie de la capelă.

Iar printre cele câteva sute de invitaţi la nunta propriu-zisă se numără membri ai familiei regale britanice - regina Elizabeth a II-a şi prinţul consort Philip, ducesa Kate de Cambridge şi soţul acesteia, prinţul William, ducii Meghan şi Harry de Sussex -, dar şi vedete precum top-modelele Cara Delevingne, Kate Moss şi Naomi Campbell, actriţele Demi Moore şi Liv Tyler şi cântăreţii Ellie Goulding şi Robbie Williams.

Ca şi la nunta prinţului Harry, unchiul lor, prinţul George, în vârstă de cinci ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de trei ani, au făcut parte din alaiul de domnişoare şi domni de onoare. Li s-au alăturat, printre alţii, Theodora "Teddy" Rose, fiica în vârstă de cinci ani a muzicianului Robbie Williams şi a actriţei Ayda Field, Maud Windsor, în vârstă de patru ani, fiica lordului Freddie Windsor şi a actriţei Sophie Winkleman, dar şi Louis de Givenchy, în vârstă de 6 ani, fiul bancherului francez Olivier de Givenchy.

Recepţia de după ceremonia de căsătorie are loc la castelul Windsor, fiind oferită de regina Elizabeth a II-a.

O altă petrecere va fi organizată vineri seară, de această dată fiind oferită de tatăl miresei, prinţul Andrew, la Royal Lodge, proprietatea acestuia de pe domeniul Windsor.

Potrivit unor surse apropiate viitorilor miri, nunta a fost organizată după principiul "100 % fără plastic".

Iar tortul de nuntă, cu cinci etaje, ciocolată şi "red velvet" (catifea roşie), descris drept "tradiţional cu o tuşă modernă", este o creaţie a britanicei Sophie Cabot.

Costurile evenimentului sunt aproximate la 3 milioane de euro.

Prinţesa Eugenie - fiica prinţului Andrew şi a lui Sarah, ducesă de York - şi Jack Brooksbank, un comerciant de vinuri fără titlu nobiliar, au o relaţie de şapte ani şi s-au logodit într-o vacanţă în Nicaragua, la începutul lunii ianuarie.

Informaţia despre logodnă a fost confirmată de casa regală pe 22 ianuarie.Prinţesa Eugenie l-a cunoscut pe logodnicul ei într-o vacanţă petrecută la schi în Verbier, Elveţia. Relaţia a rezistat şi la distanţă, atunci când prinţesa Eugenie, în vârstă de 28 de ani, s-a mutat la New York pentru a lucra ca director asociat la casa de licitaţii online Hauser & Wirth.

În urmă cu câteva luni, Eugenie s-a mutat într-un apartament de trei camere de lângă palatul Kensington, unde este vecină cu verii ei prinţii Harry şi William.

Jack Brooksbank, în vârstă de 32 de ani, fost manager al clubului exclusivist Mahiki din Mayfair, Londra, şi care, în prezent, este brand manager pentru Casamigos - companie producătoare de tequila înfiinţată în 2013 de George Clooney -, este foarte apropiat de părinţii prinţesei Eugenie, care au divorţat în 1996.

Prinţesa Eugenie Victoria Helena de York, născută pe 23 martie 1990, este mezina prinţului Andrew, al treilea copil al reginei Elizabeth şi al prinţului Philip şi al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Eugenie este a noua în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Deşi nu trebuia să ceară consimţământul reginei pentru a se căsători - doar primii şase succesori la tronul Marii Britanii trebuie să respecte regula, altfel pierd acest drept -, apropiaţi ai familiei regale spun că prinţesa Eugenie a făcut acest lucru, în semn de respect şi pentru că este foarte apropiată de bunica sa.

Deşi Eugenie va rămâne prinţesă, soţul ei nu va primi un titlu nobiliar după căsătorie.

Prinţesa Eugenie şi logodnicul ei, Jack Brooksbank, se pregătesc să-şi unească destinele la Windsor!, scrie LBC (@LBC).

Aproximativ 1.200 de persoane vor participa la nuntă, iar printre acestea se numără ducesa Kate de Cambridge şi soţul acesteia, prinţul William, ducii Meghan şi Harry de Sussex, top-modelul Cara Delevingne, cântăreţii Ellie Goulding şi Robbie Williams.

Deocamdată nu se ştie dacă prinţul consort Philip, bunicul în vârstă de 97 de ani al lui Eugenie, va participa la eveniment, acesta având probleme de sănătate.

Ca şi la nunta prinţului Harry, unchiul lor, prinţul George, în vârstă de cinci ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de trei ani, vor face parte din alaiul de domnişoare şi domni de onoare. Li se vor alătura, printre alţii, Theodora "Teddy" Rose, fiica în vârstă de cinci ani a muzicianului Robbie Williams şi a actriţei Ayda Field, Maud Windsor, în vârstă de patru ani, fiica lordului Freddie Windsor şi a actriţei Sophie Winkleman, dar şi Louis de Givenchy, în vârstă de 6 ani, fiul bancherului francez Olivier de Givenchy.

Recepţia de după ceremonia de căsătorie va avea loc la castelul Windsor, fiind oferită de regina Elizabeth a II-a.

O altă petrecere va fi organizată vineri seară, de această dată fiind oferită de tatăl miresei, prinţul Andrew, la Royal Lodge, proprietatea acestuia de pe domeniul Windsor.

Potrivit unor surse apropiate viitorilor miri, nunta va fi "100 % fără plastic".

Nu se cunoaşte numele creatorului de modă care a conceput rochia de mireasă, însă acesta ar putea fi britanic.

Iar tortul de nuntă, cu cinci etaje, ciocolată şi "red velvet" (catifea roşie), descris drept "tradiţional cu o tuşă modernă", este o creaţie a britanicei Sophie Cabot.

Costurile evenimentului sunt aproximate la 3 milioane de euro.

Prinţesa Eugenie - fiica prinţului Andrew şi a lui Sarah, ducesă de York - şi Jack Brooksbank, un comerciant de vinuri care nu deţine un titlu nobiliar, au o relaţie de şapte ani şi s-au logodit într-o vacanţă în Nicaragua, la începutul lunii ianuarie.

Informaţia despre logodnă a fost confirmată de casa regală pe 22 ianuarie.

Prinţesa Eugenie l-a cunoscut pe logodnicul ei într-o vacanţă petrecută la schi în Verbier, Elveţia. Relaţia a rezistat şi la distanţă, atunci când prinţesa Eugenie, în vârstă de 28 de ani, s-a mutat la New York pentru a lucra ca director asociat la casa de licitaţii online Hauser & Wirth.

În urmă cu câteva luni, Eugenie s-a mutat într-un apartament de trei camere de lângă palatul Kensington, unde este vecină cu verii ei prinţii Harry şi William.

Jack Brooksbank, în vârstă de 32 de ani, fost manager al clubului exclusivist Mahiki din Mayfair, Londra, este foarte apropiat de părinţii prinţesei Eugenie - care au divorţat în 1996 -, aceştia declarându-se încântaţi de logodnă, şi a fost deja prezentat reginei Elizabeth.

Tabloidele britanice scriu că scolioza (şira spinării curbată) de care suferă prinţesa Eugenie încă de la vârsta de 12 ani i-ar putea pune în pericol aspectul elegant la nunta de vis.

Prinţesa Eugenie Victoria Helena de York, născută pe 23 martie 1990, este mezina prinţului Andrew, al treilea copil al reginei Elizabeth şi al prinţului Philip şi al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Eugenie este a noua în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Deşi nu trebuie să ceară consimţământul reginei pentru a se căsători - doar primii şase succesori la tronul Marii Britanii trebuie să respecte regula, altfel pierd acest drept -, apropiaţi ai familiei regale spun că prinţesa Eugenie a făcut acest lucru, în semn de respect şi pentru că este foarte apropiată de bunica sa.

Anunţul Familiei Regale britanice: Astăzi este ziua în care Prinţesa Eugenie şi Jack Brooksbank se vor căsători la capela St. George de la Castelul Windsor. Aici puteţi urmări nunta regală începând cu ora 10am.

Citește și: