Ionela SAMOILĂ
1089 vizualizări 27 feb 2012

David Jones, creatorul seriei animate "Pompierul Sam", a fost reţinut pe aeroportul Gatwick din Londra, pe motiv că ar fi făcut o remarcă necuvenită legată de vestimentaţia unei pasagere de religie musulmană, scrie Daily Mail.

Creatorul seriei animate se pregătea să zboare împreună cu cele două fiice ale sale spre Portugalia, când a fost oprit de angajaţii de la British Airways. Cele două fete ale sale trecuseră de poartă, iar după ele a urmat la rând o femeie de religie musulmană cu faţa acoperită aproape în totalitate, care a trecut cu uşurinţă de punctul de control.

Când a venit rândul lui David Jones să treacă, angajaţii aeroportului au început să-i analizeze în detaliu bagajele, accesoriile, şi l-au pus să-şi dea jos eşarfa de la gât. Acest lucru l-a enervat pe Jones şi l-a făcut să exclame în gura mare: "Dar dacă aveam o eşarfă pe faţă, precum femeia de dinaintea mea? Ea cum a putut să treacă de control cu faţa acoperită?".

David Jones, producătorul seriei animate "Pompierul Sam"

David Jones a fost oprit de cealaltă parte a punctului de control şi a fost poftit la o discuţie care a durat mai bine de o oră. Un angajat de la pază, un manager de la British Airways şi un poliţist au încercat să-l convingă să-şi ceară scuze faţă de femeia de religie islamică. În tot acest timp fiicele lui aşteptau ca el să li se alăture pentru îmbarcare, îngrijorate de ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

Producătorului seriei animate i s-a adus acuzaţia de rasism. Angajaţii de la serviciul de pază au spus că femeia s-a simţit profund lezată de spusele lui David Jones.

David Jones, fost pompier de meserie, spune că ceea ce i s-a întâmplat la Londra îi aminteşte de scenele din romanul "1984", al lui George Orwel. El o solicitat să fie arestat de către poliţişti, dacă într-adevăr ceea ce a făcut este atât de grav. Poliţistul a încercat să-i explice că timpurile în care trăim sunt diferite şi că anumite lucruri nu trebuie spuse.

În cele din urmă Jones a fost eliberat şi şi-a dus la bun sfârşit călătoria alături de fiicele sale. El spune că va depune o plângere împotriva aeroportului şi a companiei aeriene.

Seria animată "Pompierul Sam" a fost produsă de David Jones şi de colegul său Dave Giggell, tot pompier de profesie. Ideea le-a venit în timp ce lucrau împreună la Unitatea Clerkenwell din Londra.

Citește și: